Şbt

Okulumuz Müdür Yardımcısı ve Matematik Öğretmeni Sercan SARP'ın koordinesinde "Math with Games" eTwinning projesi başlatılmıştır. Projede Türkiye'den 10 öğretmen, Romanya'dan 3 öğretmen yer almaktadır.

May

"İlim,hikmet, sanat ve spor alanlarında rol model olacak örnek şahsiyetlerin isimleri dersliklere , koridorlara, atölye salon veya mescid alanlarına verilir. " faaliyetine yönelik KTS etkinliği gerçekleştirildi .Öğrencilerin önemli şahsiyetlerle ilgili araştırma,tanıma ve tanıtma faaliyeti gerçekleştirmeleri amaçlanmıştır.Böylece öğrenciler geçmişe ışık tutan ilim adamlarını tanıma fırsatı buldular.

May

Kur'an-ı Kerîm, Allah'ın insanlara indirdiği mükemmel ve son Mukaddes Kitaptır. Kur'an, son Peygamber Hz. Muhammede (sav) Cebrâil (as) tarafından vahiy yoluyla indirilmiş ve ondan tevatür yoluyla nakledilerek günümüze kadar gelmiştir.   Kuranı Kerim'in ana konuları ve muhtevasına yönelik öğrencilere branş öğretmenlerince  seminer düzenlendi. Öğrencilere yapılan seminerde asıl amaç   Kur'an-ı Kerim'in içeriğini  ve biz müslümanlara gönderiliş amacını anlatmak.

May

Akademik başarıyı arttırmak, öğrencilerle birebir ilgilenmek için koçluk sistemi uygulandı.8. sınıf öğrencilerine alan belirleme, ders seçme, etkin öğrenme ve ders çalışma stratejileri konularında rehberlik yapıldı.

May

Ergenlik dönemi, fiziksel ve duygusal süreçlerin yol açtığı, cinsel ve psikososyal olgunlaşma ile başlayan, bireyin bağımsızlığını ve sosyal üretkenliğini kazandığı, ayrıca duygusal dalgalanmaların yaşandığı bir dönemdir.

Bu döneme yeni adım atmış veya atacak olan öğrencilerimizi içinde oldukları durumun bilincinde olmalarının bu dönemde onlara kolaylık sağlayacağını düşünüp Ergenlik döneminin ne olduğunu, yaşadıkları her şeyin doğal bir döngüden ibaret olduğunu anlattık. Ayrıca daha sağlıklı bilgilendirme yapabilmek amacıyla öğrencilerin bu dönemde ne gibi sorunlar yaşadıklarını bizzat onlardan dinleyerek bu sorunlarıyla nasıl başa çıkacabilecekleri konusunda gerekli tavsiyeleri verdik. Sohbet tadında ilerleyen anlatımımız ile öğrencilerimize ergenlik dönemi konusunda farkındalık kazandırmaya çalıştık.

Merve Nur GÜLNAR İngilizce Öğretmeni

*Tuğçe ULUKAYA KOLUKISA

Matematik Öğretmeni*

May

"TARTIŞARAK ANLIYORUZ" münazara etkinliği 40 kavram, 40 şair, 40 şiir etkinlikleri kapsamında okulumuzun 7-A sınıfı öğrencilerine düşünce dünyasını zenginleştiren şiir, hitabet ve sunuculuk becerilerine katkı sağlayacak olan Ahmet ARİF'in "ANADOLU" adlı şiiri oratoryo şeklinde sunuldu.

Nis

Nisan Ayı çevre koruma kulübü toplantısını gerçekleştirdik. Öğrencilere Marmara denizindeki müsilaj sorunu ile ilgili video ve bakanlığın eylem planı ile ilgili bilgiler verildi. Sonra yakın çevreden hareket ile van gölünün habitatı ile ilgili video  izletildi.

Nis

ORTAOKULLAR ARASI TÜBİTAK YARIŞMASINDA OKULUMUZ MUSA DALGA'NIN KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE BATMAN BÖLGE YARIŞMASINA KATILDI. 2 PROJE DE BİRİNCİLİK ALAN ÖĞRENCİLERİMİZİ VE MUSA DALGA HOCAMIZI TEBRİK EDER BAŞARILARIN DEVAMINI DİLERİZ.

Nis

Temiz insan demek temiz cevre demek. Bu bilinçle yetişen bir nesil hayatının her döneminde temizlige önem verir ve Dünya güzelleşir.

Mrt

Mesleki Tatbikat/ Çalışmalar Kulübü; Öğrencilerimizin mesleki bilgi ve becerileri ile okul kültürünü kazanması için İmam-Hatiplik, Müezzinlik ve Vaizlik uygulamaları, meslek dersleri öğretmenlerimizin rehberliğinde ve okul yönetiminin takibinde planlanıp uygulanmaya devam ediyor.  Cemaatle namaz kılınışı kazanımına uygun olarak imamlık- müezzinlik konusu işlendi.  vaaz-vaizlik- hutbe konularına yer verildi ve bunlar uygulamalı olarak yapıldı. Bu kazanım ile günlük hayatta imam-hatiplik mesleğini icra edecek ve lisede hitabet dersleri alacak öğrencilerimiz için ön hazırlık oluşturmuş olduk.

Mrt

Öğretmenin öğrenciyi daha iyi tanıması, öğrenciye güçlü ve zayıf olduğu alanlar konusunda geri bildirim verilmesi amaçlarıyla; eğitim ve öğretim hizmetlerinin daha nitelikli yapılması, öğretilmesi planlanan kazanımların öğrenilme düzeylerinin belirlenmesi, geri dönüt sağlanması, konuların tekrarlanarak pekiştirilmesi amaçlarıyla okulumuz öğretmenlerinden Tuğçe ULUKAYA ve Özcan DEMİR tarafından  8.sınıf öğrencilerine LGS performans değerlendirme çalışması uygulandı ve sonuçları öğretmenlerimiz tarafından değerlendirildi.

Mrt

OKULUMUZDA ÖĞRENCİLERİMİZE VE ÖĞRETMENLERİMİZE TEKNOLOJİ OKURYAZARLIĞI, DİJİTAL BECERİLER, WEB ARAÇLARI, DİJİTAL PLATFORMLAR VE E İÇERİKLERİN ETKİN KULLANIMI İLE İLGİLİ SEMİNER VERİLDİ.Teknoloji kullanımının eğitimde önemli olduğunu anladığımız süreçte okulumuz Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni Nuri GÜNER tarafından "Teknoloji Okuryazarlığı, Dijital Beceriler, Web Araçları, Dijital Platformlar ve e içeriklerin etkin kullanımı" ile ilgili okulumuz öğrencilerine ve öğretmenlerine seminer verildi..

Mrt

Öğrencilerde millî, mânevî değerlerinin gelişimine katkı sunmak, şiir ve edebiyat alanında yazılan önemli şairleri tanımalarını sağlamak, edebiyat alanında iz bırakan şiir, kıt'a ve beyitleri okumaları, ezberlemeleri ve yorumlamalarını sağlamak üzere Türkçe öğretmenlerimiz İnci BALLIKAYA ve Özcan DEMİR koordinesinde öğrencilerle birlikte yapıldı.