Ara

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Mesleki Uygulama Esasları çerçevesinde; Kur'an-ı Kerim, Hitabet ve Meslekî Uygulama dersleri kapsamında öğrencilere imam hatiplik, müezzinlik, vaizlik ve Kur'an kursu öğreticiliği planlandı ve uygulandı. Vaizlik ve Hatiplikte topluma hitap etmenin önemi ve dikkat edilmesi gereken hususlar( hitabette ses tonu ayarlaması, göz teması kurma,jest ve mimik kullanımı) anlatıldı ve uygulamalı olarak gösterildi ve öğrencilere uygulamalı yaptırıldı. Öğrenciler Vaizlik, müezzinlik uygulamaları yaptırıldı.

Kas

• Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır... (M.Kemal Atatürk) Öğretmenler gününüz kutlu olsun.

Kas

Her öğrencinin en az bir kulübe üye olması sağlanır.  Çevrenin ekonomik, sosyal, kültürel ve coğrafi özellikleri dikkate alınarak, öğrencilerin ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda, öğretmenler kurulu kararıyla öğrenci kulüpleri kurulur. Her öğrencinin en az bir kulübe üye olması sağlanır. Öğrencinin seçtiği kulüp, yapılan çalışmalar ve belgeleri e–Okul sistemine işlenir.

Kas

Kalite Takip Sistemi kapsamında okulumuz bünyesinde, okul idaresi önderliğinde her branştan öğretmenin bulunduğu Akademik Takip Komisyonu oluşturulmuştur. 8. sınıf öğrencilerimizin akademik takiplerinin sağlanması için ayrıca Öğrenci Koçluk projesi başlatılarak öğretmen öğrenci atamaları yapılmıştır.

Kas

Haftanın Ayet ve  Hadisi Okulumuz öğrenileri ve Öğretmenimiz tarafından hazırlanmıştır.

Kas

''Prof. Dr. Fuat Sezgin'i Tanıyorum'' Projesi kapsamında ilçemizde düzenlenen satranç turnuvasına öğrencilerimiz katıldı. 6-A şubesinden öğrencimiz Yusuf TUTGUN, ilk on arasında derece aldı.

Kas

Türkiye Cumhuriyeti´nin Kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün aramızdan ayrılışının 83. yılında okulumuzda anma programı yapıldı.

Mutki İmam Hatip Ortaokulu olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 83. yılında minnet, saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz.

Kas

Öğrencilerimize daha sağlıklı ve güvenli bir okul ortamı sunmak için okul binamızın etek boyası, merdivenler ve sınıf lambaları yenilendi.

Ekm

Efendimiz (s.a.s.)´in doğumunu/dünyaya gelişini sembolize eden Mevlid-i Nebi Haftası bağlamında okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi zümresince hafta boyunca devam edecek bir dizi etkinlikler planlandı.Etkinliğimize İlçe Müftümüz Sayın İbrahim SANCAR  ve İlçe Şube Müdürümüz Yasin COŞKUN 'a katılımlarından dolayı teşekkür ederiz. Etkinliklerde görev alan öğrencilerimizi tebrik eder, emeği geçen Din Kült. ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerimiz ve diğer öğretmenlerimize  teşekkürlerimizi sunarız.

Haz

Fen Bilimleri Öğretmeni Musa DALGA'nın danışmanlığını yaptığı; 8.sınıf öğrencilerimizden Uğurcan AKAN  ve Soner ERASLAN'ın çalıştığı Dalga enerjisinden Elektrik üretimi konulu projemiz Van Bölge yarışmasında 3. olarak derece elde etti. Okul Müdürümüz Cezmi ÇAKAR yarışmada dereceye giren öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizi tebrik ederek hediyelerini verdi. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat BİÇER dereceye giren öğrencilerimiz ve Öğretmenlerimizi makamında kabul ederek tebrik ve hediyelerini takdim etti. Öğrencilerimiz ve projeye rehberlik eden Öğretmenlerimizi tebrik ederek başarılarının devamını diledi..

Haz

Resmi olarak kullandığımız Sosyal Medya Hesaplarımız listelenmiştir.